Η Βασεκτομή/Αγγειεκτομή Είναι Μια Μορφή Ανδρικής Στείρωσης

Η αγγειεκτομή είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας μπορεί να ελεγχθεί η γέννηση. Η βασεκτομή είναι βασικά μια μέθοδος που προορίζεται για την ανδρική γενιά. Η αγγειεκτομή είναι στην πραγματικότητα, μια μικρή μορφή χειρουργικής επέμβασης, αλλά χρειάζεται τη συμβουλή του γιατρού για όποιον θέλει να υποβληθεί σε εγχείρηση. 

Βασεκτομή Αγγειεκτομή

Μέσω της Vasectomy, τα αγγεία deferens των αρσενικών αφαιρούνται μέσω μιας απλής μορφής χειρουργικής επέμβασης. Η βασεκτομή ωστόσο δεν αγκαλιάζει την ολική αφαίρεση των αρσενικών όρχεων. Επιπλέον, η Βασεκτομή δεν επηρεάζει επίσης την παραγωγή ορμονών φύλου στα αρσενικά και ούτε επηρεάζεται η έκκριση των ορμονών στην κυκλοφορία του αίματος. Η σεξουαλική ζωή με κανένα τρόπο δεν επηρεάζεται από τη Βαζεκτομή. 

Η φυσιολογική στύση του πέους και η φυσιολογική εκσπερμάτωση βιώνουν τα αρσενικά ακόμη και μετά τη Βασεκτομή. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας παράγοντας σεξουαλικού κινδύνου για τη Βασεκτομή. Ένας άντρας βιώνει τη φυσιολογική σεξουαλική επιθυμία ακόμα και μετά .

Αφού εκτελεστεί, το αρσενικό σπέρμα δεν βρίσκει πλέον την έξοδο του στο πέος καθώς διαλύονται και απορροφώνται σε διάφορα μέρη του σώματος. Η αγγειεκτομή χρειάζεται πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να εκτελεστεί

Αφού τελειώσει η επέμβαση, ο ασθενής που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφού ξεκουραστεί για μισή ώρα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι. Η αγγειεκτομή πραγματοποιείται γενικά με τοπική αναισθησία στον ενδιαφερόμενο ασθενή.

Παρενέργειες

Οι παρενέργειες της αγγειεκτομής αν και είναι συχνές αλλά είναι σπάνιες και μπορούν να διαγνωστούν κατάλληλα. Η αγγειεκτομή οδηγεί σε ορισμένες παρενέργειες. Ο πόνος είναι μια πολύ συχνή παρενέργεια της αγγειεκτομής. Ο πόνος που σχετίζεται με τη βασεκτομή ουσιαστικά μειώνεται μετά από μια εβδομάδα. 

Το πρήξιμο των περιοχών των όρχεων που εμφανίζεται μετά από μια εβδομάδα αγγειεκτομής είναι μια άλλη παρενέργεια της βασεκτομής. Τα αποστήματα είναι μια ακόμη παρενέργεια της βασεκτομής που οδηγεί σε λοίμωξη, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά με αντιβιοτικά. 

Η στυτική δυσλειτουργία (ED) είναι επίσης παρενέργεια της αγγειεκτομής. Η στυτική δυσλειτουργία (ED) οδηγεί στην απόρριψη της σεξουαλικής ικανοποίησης και ικανοποίησης, αλλά είναι πολύ προσωρινή.

Συμπτώματα

Αν και τα συμπτώματα της αγγειεκτομής είναι σπάνια, χρειάζεται γρήγορες ιατρικές συστάσεις. Οι παρενέργειες της αγγειεκτομής είναι επομένως πολύ συχνές, αλλά μπορούν να αποκαλυφθούν και να ξεπεραστούν με τη σωστή διάγνωση. 

Υπάρχουν ορισμένες επιπλοκές που είναι αρκετά σημαντικές από την πλευρά της και συχνά οδηγούν σε ορισμένες μολύνσεις. Οι κηλίδες, οι μώλωπες, το οίδημα και μια ορισμένη ποσότητα ερυθρότητας είναι αρκετά συχνές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να εκτιμηθεί εδώ ότι αν και τα συμπτώματα μπορεί να είναι μικρά, απαιτεί σχετική ιατρική συμβουλή.