Αιτίες Της Ανδρικής Υπογονιμότητας ή Στειρότητας Στους Άνδρες

Μερικά ζευγάρια δεν μπορούν να έχουν παιδιά. Προσπάθεια μετά από απόπειρα και χωρίς αποτελέσματα. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε για τη γυναικεία υπογονιμότητα. 

Υπογονιμότητα στους άντρες - Στειρότητα στους άντρες

Θα μιλήσουμε για τη στειρότητα στους άνδρες. Η υπογονιμότητα στους άνδρες εμφανίζεται σε 30% περιπτώσεις όταν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να μείνει έγκυος.

Το πρόβλημα της ανδρικής υπογονιμότητας είναι τα προβλήματα εκσπερμάτωσης των ανδρών και ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων. Όταν ο άντρας δεν μπορεί να απελευθερώσει σωστά το σπέρμα για να μείνει έγκυος η γυναίκα, μπορεί να υποφέρει από στυτικές δυσλειτουργίες, πρόωρη εκσπερμάτωση.

Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων μπορεί να προκληθεί από ορμονικές διαταραχές, λοιμώξεις και φορώντας στενά εσώρουχα. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με την ανδρική υπογονιμότητα, θα πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως έναν γιατρό, ειδικά εάν προσπαθήσατε να μείνετε έγκυος και να αποτύχετε.

Κατανοώντας Την Ανδρική Υπογονιμότητα

Η αποκάλυψη των προβλημάτων υπογονιμότητας απαιτεί την εξέταση και των δύο συμμετεχόντων με παράλληλες διαδικασίες, ώστε να τους παρέχεται ίση μεταχείριση. Αυτό μπορεί στο τέλος να αποκαλύψει πού βρίσκεται το σφάλμα. Στα προγράμματα θεραπείας της υπογονιμότητας, και οι δύο συμμετέχοντες αποτελούν ζωτικές μονάδες εξέτασης από τις οποίες θεμελιώνονται σε μεγάλο βαθμό οι παράμετροι των διαδικασιών.

Γιατί είναι ζωτικής σημασίας αυτή η διαδικασία; Μόνο επειδή οι ανδρικοί και οι γυναικείοι παράγοντες μαζί με τους κοινούς παράγοντες έχουν ίση θέση στην υπογονιμότητα.

Κατανοώντας Την Ανδρική Υπογονιμότητα

Ας επικεντρώσουμε όμως τη συζήτησή μας στην ανδρική υπογονιμότητα.

Ο ακρογωνιαίος λίθος όλων των περιπτώσεων ανδρικής υπογονιμότητας στηρίζεται στην ολοκληρωμένη εξέταση και την αναλυτική καταγραφή του ιστορικού της πάθησης. Το τελευταίο όμως μπορεί να μην ασχολείται σιωπηρά με την υπογονιμότητα ή τη γονιμότητα και μόνο, αλλά μάλλον με τις καταστάσεις και τις ασθένειες που πιθανόν να έχουν οδηγήσει τον ανεπιθύμητο προς την υπογονιμότητα.

Ορισμένες παιδικές παθήσεις, όπως η παρωτίτιδα, οι τραυματισμοί στα γεννητικά όργανα, το τραύμα των όρχεων και η έκθεση σε δυσμενές περιβάλλον μπορεί να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της πάθησης.

Η προχωρημένη εφηβεία μπορεί να είναι μια καλή ένδειξη για την ανάπτυξη του επινεφριδογεννητικού συνδρόμου. Από την άλλη πλευρά, η καθυστερημένη εφηβεία μπορεί να είναι ενδεικτική του συνδρόμου Klinefelter, και τα δύο συμβάλλουν στην υπογονιμότητα που μπορεί να αναπτυχθεί αργότερα στη ζωή του άνδρα.

Θα πρέπει επίσης να συγκεντρωθούν και άλλα στοιχεία για να ανακαλύψετε τι πραγματικά έχει προκαλέσει την πάθηση. Ας πούμε για παράδειγμα η έκθεση του ατόμου σε επιβλαβείς περιβαλλοντικές ουσίες όπως η ακτινοβολία, η υπερβολική θερμότητα και οι περιβαλλοντικές τοξίνες.

Οι καρκινοπαθείς είναι σίγουρα ένα από τα άτομα που στέκονται ως πιθανοί ασθενείς υπογονιμότητας. Όπως σημειώσαμε προηγουμένως, η υπερβολική θερμότητα μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα, καθώς εκθέτει τα σπερματοζωάρια σε θερμοκρασίες στις οποίες δεν ήταν συνηθισμένα.

Δεδομένου ότι τα σπερματοζωάρια είναι το όχημα για να σχηματιστεί η γονιμοποίηση και δεδομένου ότι είναι πολύ ευαίσθητα στις ακραίες αλλαγές της θερμοκρασίας, μπορεί να χάσουν τη δύναμή τους και να μην εξυπηρετήσουν τις πρωταρχικές τους λειτουργίες, αφού πιθανότατα θα συναντήσουν πρόωρο θάνατο μέσα στους όρχεις.

Πρέπει επίσης να εκμαιεύεται το ιστορικό των φαρμάκων στα οποία έχει υποβληθεί στο παρελθόν ο άνδρας συμμετέχων. Ορισμένα φάρμακα όπως η σιμετιδίνη και τα αναβολικά στεροειδή είναι ισχυρά στη μείωση της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων. Άλλα μπορεί γενικά να επηρεάσουν το ίδιο το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί επίσης να θέσουν σε κίνδυνο την ανδρική υπογονιμότητα. Οι επεμβάσεις στον αυχένα της ουροδόχου κύστης, για παράδειγμα, δημιουργούν επιζήμια αποτελέσματα στην εκπομπή των σπερματοζωαρίων. Εάν το άτομο είναι διαβητικός και έχει υποβληθεί σε θεραπείες, μπορεί πιθανώς να αναπτύξει ανικανότητα ή κακή εκσπερμάτιση.

Υπάρχουν και άλλες απόψεις γιατί αναπτύσσεται η ανδρική υπογονιμότητα. Εάν υποβαλλόσασταν σε θεραπεία, καλό θα ήταν να αποκαλύψετε στο γιατρό σας όλες τις πιθανές συνδέσεις με την ανάπτυξη της κατάστασής σας.

Η Ανδρική Στειρότητα Μπορεί Να Αντιμετωπιστεί

Το 50% των περιπτώσεων στειρότητας των ανδρών μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η θεραπεία με συμβατικές μεθόδους μπορεί να βοηθήσει το ζευγάρι να μείνει έγκυο μέσω της κανονικής σεξουαλικής επαφής

Υπάρχουν φάρμακα, αντιβιοτικά και χάπια όγκου σπέρματος που μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος για να βοηθήσει στην παραγωγή σπέρματος, να απαλλαγεί από μόλυνση ή να βοηθήσει στην ορμονική ανισορροπία. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να φοράτε χαλαρά ρούχα όπως μπόξερ ή να αποφεύγετε τα υδρομασάζ, τις σάουνες και τα πολύ ζεστά ντους.

Αλλά θυμηθείτε: η ανδρική υπογονιμότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό! Εάν δεν το αντιμετωπίζετε εγκαίρως, τότε μπορείτε να ξεχάσετε την εγκυμοσύνη της γυναίκας σας.

Το Rhino Gold Gel είναι ένα εκπληκτικό προϊόν που παρασκευάζεται από φυσικά συστατικά και δεν έχει παρενέργειες.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση σεξουαλικών προβλημάτων, όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση, η στυτική δυσλειτουργία και η χαμηλή λίμπιντο.

Μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος. Αυτή η λύση υπάρχει στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια και έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί αποτελεσματικά.