Αιτίες Της Ανδρικής Υπογονιμότητας ή Στειρότητας Στους Άνδρες

Μερικά ζευγάρια δεν μπορούν να έχουν παιδιά. Προσπάθεια μετά από απόπειρα και χωρίς αποτελέσματα. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε για τη γυναικεία υπογονιμότητα. 

Υπογονιμότητα στους άντρες - Στειρότητα στους άντρες

Θα μιλήσουμε για τη στειρότητα στους άνδρες. Η υπογονιμότητα στους άνδρες εμφανίζεται σε 30% περιπτώσεις όταν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να μείνει έγκυος.

Το πρόβλημα της ανδρικής υπογονιμότητας είναι τα προβλήματα εκσπερμάτωσης των ανδρών και ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων. Όταν ο άντρας δεν μπορεί να απελευθερώσει σωστά το σπέρμα για να μείνει έγκυος η γυναίκα, μπορεί να υποφέρει από στυτικές δυσλειτουργίες, πρόωρη εκσπερμάτωση.

Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων μπορεί να προκληθεί από ορμονικές διαταραχές, λοιμώξεις και φορώντας στενά εσώρουχα. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με την ανδρική υπογονιμότητα, θα πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως έναν γιατρό, ειδικά εάν προσπαθήσατε να μείνετε έγκυος και να αποτύχετε.

Η Ανδρική Στειρότητα Μπορεί Να Αντιμετωπιστεί

Το 50% των περιπτώσεων στειρότητας των ανδρών μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η θεραπεία με συμβατικές μεθόδους μπορεί να βοηθήσει το ζευγάρι να μείνει έγκυο μέσω της κανονικής σεξουαλικής επαφής

Υπάρχουν φάρμακα, αντιβιοτικά και χάπια όγκου σπέρματος που μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος για να βοηθήσει στην παραγωγή σπέρματος, να απαλλαγεί από μόλυνση ή να βοηθήσει στην ορμονική ανισορροπία. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να φοράτε χαλαρά ρούχα όπως μπόξερ ή να αποφεύγετε τα υδρομασάζ, τις σάουνες και τα πολύ ζεστά ντους.

Αλλά θυμηθείτε: η ανδρική υπογονιμότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό! Εάν δεν το αντιμετωπίζετε εγκαίρως, τότε μπορείτε να ξεχάσετε την εγκυμοσύνη της γυναίκας σας.