Πρόωρη Εκσπερμάτωση: Θεραπεία Και Αντιμετώπιση

Άνδρες που πάσχουν από πρόωρη εκσπερμάτωση, εκσπερματώνουν γρήγορα κατά τη διάρκεια ή μερικές φορές πριν από το σεξ. Μια σειρά σωματικών και ψυχολογικών προβλημάτων μπορεί να συμβάλει στην πρόωρη εκσπερμάτωση, για παράδειγμα υπερευαισθησία του πέους, άγχος ή φάρμακα και αλκοόλ.

Πρόωρη Εκσπερμάτωση

Πολλές φορές είναι δύσκολο να βρει κανείς λύση στο πρόβλημα, και υπάρχουν εκεί έξω άντρες που υποφέρουν τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά.

Δεν υπάρχει ακριβής ορισμός της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Ενώ ορισμένα ζευγάρια μπορεί να είναι ευχαριστημένα με το σεξ που διαρκεί ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, άλλα μπορεί να θεωρούν την ίδια διάρκεια ανεπαρκή.

Σε γενικές γραμμές, η εκσπερμάτωση σε λιγότερο από δύο λεπτά θεωρείται πρόωρη, ειδικά εάν συμβεί πριν από τη διείσδυση. Πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι εάν η εκσπερμάτωση συμβεί σε λιγότερο από δέκα λεπτά, είναι πρόωρη.

Ποια θεραπεία είναι κατάλληλη για εσάς εξαρτάται από το τι προκαλεί την πρόωρη εκσπερμάτωση στην περίπτωσή σας και εάν η πάθηση έχει αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ικανοποίηση.

Αιτίες Της Πρόωρης Εκσπερμάτωσης

Οι γιατροί δεν κατανοούν πλήρως τις αιτίες της πρόωρης εκσπερμάτωσης, αλλά το επίπεδο σεροτονίνης σας επηρεάζει τον ύπνο, την όρεξη και τη σεξουαλική επιθυμία. Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει ανεπαρκής σεροτονίνη στο στέλεχος του εγκεφάλου σας.

Οι λόγοι για την πρόωρη εκσπερμάτωση πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν:

 • άγχος
 • ενοχή
 • κατάθλιψη
 • συναισθηματική δυσφορία
 • υπερβολικό ενθουσιασμό
 • άγχος απόδοσης (και άλλες μορφές άγχους)
 • ζητήματα σχέσης

καθώς και φυσικές αιτίες όπως:

 • υπερευαισθησία του δέρματος του πέους
 • διαβήτης
 • υψηλή αρτηριακή πίεση
 • προβλήματα του θυρεοειδούς
 • ασθένειες του προστάτη και
 • υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Η βλάβη στα νεύρα που προκαλείται από σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρη εκσπερμάτωση.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι πιο συχνή σε άνδρες ηλικίας 35 ετών και κάτω από ό, τι στους ηλικιωμένους άνδρες, αλλά φαίνεται να συμβαίνει σε άνδρες που αντιμετωπίζουν μια νέα σχέση, μια νέα εμπειρία ή μια αγχωτική κατάσταση σε μια σχέση.

Άγχος και Νευρικότητα

Το άγχος και η νευρικότητα είναι πολύ συχνές αιτίες της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Ειδικά σε νεαρούς άνδρες, η απειρία και το σεξουαλικό άγχος μπορούν να επηρεάσουν το πόσο διαρκούν οι συνευρέσεις τους στο κρεβάτι.

Χαρακτηριστικοί είναι οι προβληματισμοί που αφορούν την επιμήκυνση του πέους, με σκοπό να ξεπεραστούν βασικές ανασφάλειες και να αποκτηθεί αυτοπεποίθηση σε έναν νέο ή μεγαλύτερο άντρα που βελτιώνει το μέγεθος του πέους του.

Προηγούμενο τραύμα ή αρνητικές σεξουαλικές εμπειρίες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε συμπτώματα πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Η στέρηση ύπνου και οι δυσκολίες σε μια σχέση έχουν συχνά αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική λειτουργία και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα εκσπερμάτωσης.

Οι άνδρες που υποφέρουν από κατάθλιψη είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν δυσκολίες, όπως και οι άνδρες που υπερβαίνουν τακτικά το συνιστώμενο ημερήσιο όριο αλκοόλ.

Οι άνδρες που έχουν ανατραφεί για να θεωρήσουν το σεξ ως αμαρτωλό ή πρόστυχο, μπορεί να αγωνιστούν να απολαύσουν τη σεξουαλική επαφή αργότερα στη ζωή τους και μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την πρόωρη εκσπερμάτωση.

Υποτίθεται επίσης ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνδρες εξαρτώνται από τον αυνανισμό τους κατά την εφηβεία τους (μπορεί να γίνει με καλύτερο τρόπο σαν άσκηση για το πέος). Ως αποτέλεσμα, αγωνίζονται να διαρκέσουν περισσότερο όταν κάνουν σεξ στα ενήλικα χρόνια τους.

Υπερευαισθησία

Σε ορισμένους άνδρες, τα προβλήματα εκσπερμάτωσης προκαλούνται από υπερευαισθησία του πέους. Εάν η υπερευαισθησία είναι η αιτία των σεξουαλικών προβλημάτων, η χρήση ενός τζελ για σεξουαλικές επιδόσεις ή ενός παχύτερου προφυλακτικού μπορεί να βοηθήσει στην παράταση της ερωτικής επαφής επειδή μειώνει το επίπεδο διέγερσης.

Εάν έχετε υποστεί πρόωρη εκσπερμάτωση από την αρχή της σεξουαλικής σας ζωής, η υπερευαισθησία είναι μια πιθανή αιτία. Εάν τα προβλήματά σας ξεκίνησαν αργότερα στη ζωή τους, είναι πιθανότερο να οφείλονται στο άγχος ή σε ένα υποκείμενο ιατρικό πρόβλημα.

Υποκείμενες Ασθένειες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να προκληθεί από πιο σοβαρές υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις. Αυτά περιλαμβάνουν υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη και σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η νόσος του προστάτη και ο υποθυρεοειδισμός (που έχουν υπολειτουργικό θυρεοειδή αδένα) μπορούν επίσης να μειώσουν τη διάρκεια της στύσης ενός άνδρα.

Κατάχρηση Ουσιών και Αλκοόλ

Το αλκοόλ και τα παράνομα φάρμακα όπως οι αμφεταμίνες και η κοκαΐνη μπορούν όχι μόνο να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι ευνοούν την πρόωρη εκσπερμάτωση.

Πρέπει να αποφύγετε την υπέρβαση του συνιστώμενου ημερήσιου ορίου 2 – 3 μονάδων αλκοόλ και να αποφύγετε τυχόν μη νόμιμες ουσίες εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις στύσεις σας.

Πρόωρη Εκσπερμάτωση: Η Απόλυτη Λύση

Η αντιμετώπιση ήπιων συμπτωμάτων, είναι κάτι που μπορεί να γίνει στο σπίτι με μεγάλη επιτυχία. Αν θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα στο πέος σας φροντίστε να ζητήσετε διάγνωση και θεραπεία σε εξειδικευμένο γιατρό.

Titan Gel Gold

Σε κάθε περίπτωση, η καλύτερη επιλογή στην Ελλάδα αυτή την στιγμή, είναι το Titan Gel Gold.

Μπορεί να αλλάξει την ζωή σας μέσα σε λίγα λεπτά από την εφαρμογή του και να δώσει μόνιμα αποτελέσματα με τακτική χρήση ακόμα και όταν δεν χρειάζεται να κάνετε σεξ.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά την αξιολόγηση μας και να κρίνετε αν ταιριάζει στην περίπτωση σας.

Μην χάσετε την μοναδική ευκαιρία να το αποκτήσετε σε μειωμένη τιμή και να ξεχάσετε την πρόωρη εκσπερμάτωση μια για πάντα!