Γυναικείος Οργασμός – Ένα Μυστήριο Για Πολλούς Άνδρες

Ο οργασμός είναι μια συναισθηματική και σωματική εμπειρία που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια ενός «κύκλου σεξουαλικής απόκρισης». 

Γυναικείος Οργασμός

Πριν από έναν οργασμό, το σώμα γίνεται όλο και πιο ενθουσιασμένο. Η αναπνοή, ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση αυξάνονται. Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται. τα χείλη του στόματος σκουραίνουν, οι θηλές γίνονται όρθιες, η κλειτορίδα διογκώνεται και γίνεται σκληρή και εκτεθειμένη, (όπως το διεγερμένο πέος). Με αυξημένο ενθουσιασμό, το δέρμα ξεπλένεται και αρχίζει να ιδρώνει.

Στις γυναίκες, τα χείλη, η κλειτορίδα, ο κόλπος και τα πυελικά όργανα διευρύνονται με τον ίδιο τρόπο όπως διευρύνεται το διεγερμένο πέος. Μερικές φορές υπάρχει ένα οροπέδιο ενθουσιασμού που διατηρείται για αρκετά λεπτά πριν ξεκινήσετε τον οργασμό.

Ο οργασμός είναι το σημείο στο οποίο όλη η ένταση απελευθερώνεται ξαφνικά σε μια σειρά ακούσιων και ευχάριστων μυϊκών συσπάσεων που μπορεί να γίνουν αισθητές στον κόλπο και/ή τη μήτρα (μερικές γυναίκες βιώνουν οργασμούς χωρίς συστολές).

Ο οργασμός συμβαίνει όταν ο ενθουσιασμός φαίνεται να ξεπερνά τα όρια και επιτυγχάνεται ένα αποκορύφωμα ή crescendo που μπορεί να διαρκέσει αρκετά δευτερόλεπτα ή περισσότερο.

Οι Ζώνες Που Ερεθίζουν Μια Γυναίκα

Σήμερα, τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις – από το να βρουν χρόνο για ρομαντισμό μέχρι να βρουν πού να πάνε για δείπνο. Τι γίνεται όμως με την ερωτική τους ζωή;

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχει λύση και για αυτό. Η γυναικεία ζώνη αγάπης έχει δημιουργηθεί για να βοηθά τα ζευγάρια να παραμένουν συνδεδεμένα και συγχρονισμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή εν κινήσει.

Το Titan Gel Gold σχεδιάστηκε ως λύση για πολυάσχολους επαγγελματίες και πολυάσχολους γονείς που δεν μπορούν να βρουν χρόνο ο ένας για τον άλλον. Έρχεται με μια μοντέρνα ζώνη που περιέχει κρυφούς αισθητήρες που σας ενημερώνουν πότε ο σύντροφός σας πλησιάζει, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε υγιή οικειότητα όλη την ημέρα σας.

Κατά Τη Διάρκεια Του Οργασμού Το Σώμα Σφίγγει Και Οι Μύες Συστέλλονται

Ακούσιες μυϊκές συσπάσεις και σπασμοί μπορεί να εμφανιστούν σε διάφορα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών, του στομάχου, των βραχιόνων και της πλάτης σας. Οι μύες του κόλπου χαλαρώνουν και συστέλλονται γρήγορα, όπως και οι μύες της μήτρας. Οι αδένες του κόλπου (αδένες του Bartholin) εκκρίνουν μια υδαρή έκκριση, η οποία δρα για τη λίπανση του κόλπου. Μερικές φορές λέγεται ότι είναι το ισοδύναμο με την ανδρική εκσπερμάτωση.

Οι κύριες φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής εμπειρίας είναι το αποτέλεσμα της αγγειο-συμφόρησης. Αυτή είναι η συσσώρευση αίματος σε διάφορα μέρη του σώματος.

Πολλαπλοί Οργασμοί Στις Γυναίκες

Δεν είναι μυστικό ότι πολλές γυναίκες έχουν πολλαπλούς οργασμούς. Οι Masters και Johnson κατέγραψαν αυτό το περιστατικό πριν από περισσότερα από 25 χρόνια.

Αλλά, εξυπηρετούν έναν σκοπό εκτός από έναν ευχάριστο; Οι θεωρίες υποδηλώνουν ότι οι μυϊκές συσπάσεις που σχετίζονται με τους οργασμούς τραβούν το σπέρμα από τον κόλπο στον τράχηλο, όπου είναι σε καλύτερη θέση να φτάσει στο ωάριο. 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι εάν μια γυναίκα κορυφωθεί έως και 45 λεπτά μετά την εκσπερμάτωση του εραστή της, θα διατηρήσει σημαντικά περισσότερο σπέρμα από ό, τι μετά από το μη οργασμικό σεξ.

Το Μυστήριο Των Ενδορφινων

Οι οργασμοί προκαλούν απελευθέρωση ενδορφινών στο νωτιαίο υγρό κάποιου. Οι ενδορφίνες είναι επίσης κάπως υπεύθυνες για το συναίσθημα της ευτυχίας, της ευχαρίστησης, του χαλαρωτικού αποτελέσματος και ούτω καθεξής.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η επίπονη άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες στη ροή του αίματος. Άλλοι συμφωνούν ότι οι ενδορφίνες απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού, καθώς και κατά τη διάρκεια του γέλιου.

Οι ενδορφίνες είναι μια ομάδα ουσιών που σχηματίζονται στο σώμα και ανακουφίζουν φυσικά τον πόνο. Στην πραγματικότητα έχουν παρόμοια χημική δομή με τη μορφίνη. Εκτός από την αναλγητική τους επίδραση, οι ενδορφίνες πιστεύεται ότι εμπλέκονται στον έλεγχο της απόκρισης του σώματος στο στρες, στη ρύθμιση των συσπάσεων του εντερικού τοιχώματος και στον καθορισμό της διάθεσης. 

Απελευθέρωση Ορμονών

Μπορούν επίσης να ρυθμίσουν την απελευθέρωση ορμονών από την υπόφυση, κυρίως την αυξητική ορμόνη και την ορμόνη γοναδοτροπίνης. Φαίνεται επίσης ότι η διέγερση της ενδορφίνης μπορεί να συμβεί με συχνό σεξ και αυνανισμό.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το υπερβολικό σεξ (ή η άσκηση ή το γέλιο, για αυτό το θέμα) και τα επακόλουθα αυξημένα επίπεδα ενδορφινών έχουν οποιοδήποτε είδος επίδρασης εξάντλησης ενδορφίνης – δηλαδή την εξάντληση των σωματικών ενδορφινών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Πιστεύεται ότι οι ενδορφίνες «ανακυκλώνονται» από το σώμα όπως και άλλες χημικές ουσίες του εγκεφάλου. 

Επί του παρόντος, διεξάγεται έρευνα για την αξιολόγηση του πλήρους φάσματος των λειτουργιών των ενδορφινών στο σώμα, ειδικά πώς σχετίζονται με την πρόληψη της ασθένειας και τις ευεργετικές επιπτώσεις τους σε καρκίνο και ασθενείς με κατάθλιψη. Αυτό δεν είναι γνωστό αυτήν τη στιγμή, αλλά εικασίες από την ιατρική κοινότητα και απάντηση σε ερώτηση ενός αναγνώστη από έναν από τους ιστότοπούς μου.

Ποια Είναι Η Διαφορά Μεταξύ Κλειτοριδικών Και Κολπικών Οργασμών;

Η διαφορά μεταξύ ενός «κλειτοριδικού» και ενός «κολπικού» οργασμού είναι εκεί όπου σας ενθαρρύνεται να επιτύχετε τον οργασμό, όχι εκεί που αισθάνεστε τον οργασμό. Αυτό μπορεί να ξεκαθαρίσει κάποια σύγχυση γύρω από αυτό το κοινό ερώτημα.

Η κλειτορίδα παίζει κεντρικό ρόλο στην αύξηση των συναισθημάτων της σεξουαλικής έντασης. Κατά τη σεξουαλική διέγερση, η κλειτορίδα διογκώνεται και αλλάζει θέση. Τα αιμοφόρα αγγεία σε όλη την περιοχή της πυέλου επίσης διογκώνονται, προκαλώντας εμπλοκή και δημιουργώντας ένα αίσθημα πληρότητας και σεξουαλικής ευαισθησίας. 

Τα εσωτερικά κολπικά χείλη σας διογκώνονται και αλλάζουν σχήμα. Τα μπαλόνια του κόλπου σας προς τα πάνω και η μήτρα σας αλλάζει θέση στη λεκάνη σας.

Για μερικές γυναίκες, το εξωτερικό τρίτο του κόλπου τους και ο τράχηλος είναι επίσης πολύ ευαίσθητα ή ακόμη πιο ευαίσθητα από την κλειτορίδα. Όταν διεγείρονται κατά τη συνουσία ή άλλη κολπική διείσδυση, αυτές οι γυναίκες έχουν έντονο οργασμό. 

Αυτό θα είναι αυτό που αναφέρεται ως κολπικός οργασμός – χωρίς διέγερση της κλειτορίδας. (Η Sigmund Freud έκανε μια δήλωση ότι η «ώριμη» γυναίκα έχει οργασμούς μόνο όταν διεγείρεται ο κόλπος της, αλλά όχι η κλειτορίδα της). Αυτό, φυσικά, έκανε το πέος του άνδρα κεντρικό στη σεξουαλική ικανοποίηση μιας γυναίκας.

Στην πραγματικότητα, οι οργασμοί είναι μια πολύ ατομική εμπειρία και δεν υπάρχει κανένας σωστός τρόπος σεξουαλικής απόκρισης. Ό, τι αισθάνεστε υπέροχα για εσάς, σας κάνει να αισθάνεστε ζωντανοί και χαρούμενοι, και η σύνδεση με τον σύντροφό σας έχει σημασία. Απολαμβάνω!