Μέγεθος Πέους – Συχνοί Προβληματισμοί

Αν υπάρχει ένα αναπάντητο ερώτημα στο μυαλό των ανδρών, αυτό αφορά το μέγεθος πέους και την σχέση του με τις ερωτικές επιδόσεις.

Μέγεθος πέους

Ενώ για πολλούς ανθρώπους το σεξ θεωρείται γενικά ως μια φυσική και ευχάριστη πτυχή της ζωής, για άλλους μπορεί να είναι πηγή στρες, ενοχής και ακόμη και φόβου.

Οι ανησυχίες που επικεντρώνονται σε ζητήματα όπως οι πιθανές συνέπειες της σεξουαλικής επαφής, οι σωματικές ανασφάλειες, η συγκατάθεση και η αμηχανία μπορεί να προκαλέσουν φόβο τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες (και ακόμη και να αποφύγουν) σεξουαλικές συναντήσεις.

Έρευνες Για Το Μέγεθος Πέους

Η ερευνητική ομάδα του Titan Gel Gold έχει διαπιστώσει μεγάλη διαφορά στις έρευνες με ερωτηματολόγια, συγκρίνοντας το πριν και το μετά την χρήση του τζελ για την αύξηση στο μέγεθος πέους των χρηστών στην Ελλάδα.

Τα συναισθήματα επάρκειας και σεξουαλικής απόδοσης μπορεί να έχουν πολύ βαθύτερη σχέση από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι 1 στους 4 άντρες που επισκέφτηκαν τον γιατρό για πρώτη φορά για στυτική δυσλειτουργία ήταν κάτω των 40 ετών.

Είναι σαφές τώρα ότι το άγχος και η ανικανότητα ανήκουν στην ίδια συζήτηση, αλλά τι ακριβώς τονίζουν οι άνδρες για αυτό που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη σεξουαλική τους ζωή, και εξίσου σημαντικό, μιλούν με τους γιατρούς τους για αυτό;

Η Βάση Της Ανασφάλειας

Όλοι έχουμε μέρη του σώματός μας που μας κάνουν να νιώθουμε ανασφαλείς. Αλλά άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο στις ανασφάλειες μας;

Σχεδόν το 65% των γυναικών ισχυρίζονται ότι οι ανασφάλειες τους οφείλονται σε αυξανόμενες πιέσεις που απεικονίζονται στη διαφήμιση και σε άλλα μέσα.

Τα πρότυπα για τους άνδρες μπορεί επίσης να φαίνονται απίθανα υψηλά όταν θεωρείται ότι οι άνδρες πρέπει να είναι λεπτοί αλλά και να έχουν καθορισμένους μυς.

Οι selfies (ναι, στα γεννητικά όργανα και όχι μόνο) μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην αυτοεκτίμησή μας. Συγκεκριμένα, οι selfies άλλων ανθρώπων ενδέχεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα του σώματός μας.

Βλέποντας αυτές τις προσεκτικά επιμελημένες φωτογραφίες στις κοινωνικές ροές μας μπορεί να φθείρει την εμπιστοσύνη μας, παρόλο που αυτές οι φωτογραφίες σπάνια αντιπροσωπεύουν μια πραγματική εικόνα του εαυτού μας.

Ακόμα και οι άνδρες που μετριούνται μπορεί να είναι ανασφαλείς για το μέγεθός τους. Στην πραγματικότητα, οι άνδρες που έχουν άγχος να είναι «πολύ μικρό», παρά το ότι είναι εντελώς φυσιολογικό μέγεθος μέγεθος πέους, μπορεί να υποφέρουν από «σύνδρομο μικρού πέους».

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια φυσική ασθένεια, είναι περισσότερο αντανακλαστικό της ψυχικής υγείας και πολλές φορές δεν χρειάζεται καμία επιμήκυνση πέους με οποιονδήποτε τρόπο.

Η Φοβία Για Το Μικρό Πέος

Ο φόβος να έχεις ένα μικρό πέος μπορεί όχι μόνο να αποτρέψει τους άνδρες να κάνουν σεξ, αλλά και να τους κάνουν να σκέφτονται να το διορθώσουν με συμπληρώματα, ασκήσεις ή ακόμα και εγχείρηση.

Όσον αφορά τις ανασφάλειες του σώματος, είναι σαφές ότι τα περισσότερα άτομα έχουν. Τείνουμε να είμαστε πολύ πιο σκληροί για τον εαυτό μας από οποιονδήποτε άλλο. Στο τέλος της ημέρας, το να αγαπάμε τον εαυτό μας είναι ένα σημαντικό κλειδί για να αισθανόμαστε σίγουροι για το σώμα μας.

Ενώ συγκεκριμένες ανασφάλειες μπορεί να διαφέρουν από άνδρες σε γυναίκες, και ακόμη και από χώρα σε χώρα, μπορεί να είναι δύσκολο να μην συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλους ανθρώπους.

Δεν Καθορίζει Το Μέγεθος Πέους Τη Ζωή Μας

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την τελειότητα και να επικεντρωθούμε στην εύρεση όλων των πραγμάτων που μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.

Το σεξ πρέπει να είναι μια θετική και υγιής εμπειρία για όλους τους εμπλεκόμενους – και μια εμπειρία που περιλαμβάνει ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων σχετικά με τη σεξουαλική υγεία, την πρόωρη εκσπερμάτωση, την αντισύλληψη, τα όρια και άλλα σημαντικά θέματα.

Μην αφήσετε την αμηχανία να εμποδίσει τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων ή τη φροντίδα των ζητημάτων σεξουαλικής υγείας σας και το μέγεθος πέους.