Τέλειες Συμβουλές Περιποίησης Δέρματος Για Άντρες

Μερικοί από εσάς μπορεί να πιστεύουν ότι οι ρουτίνες φροντίδας του δέρματος είναι για γυναίκες. Αν είστε σε επιχειρήσεις όπως εμένα, η λήψη χιλιάδων ευρώ αξίζει τον χρόνο που αφιερώνετε από το να κάνετε το δικό σας καθαρισμό προσώπου και τον τακτικό έλεγχο.

Η φροντίδα δέρματος στους άνδρες

Μια όμορφη εμφάνιση με ωραίο καθαρό δέρμα προσώπου μπορεί να αποδειχθεί η απόλυτη προϋπόθεση σας για την επίτευξη της διαπραγματευτικής σας συμφωνίας. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει ακολουθήσετε για να αποκτήσετε το τέλειο δέρμα.

Τι ΝΑ Κάνετε

Κάντε άσκηση

Η άσκηση βελτιώνει την εσωτερική κυκλοφορία για να φέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στο δέρμα. Αυτό κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και θρεπτικό, καθώς και επιβραδύνει τη γήρανση. 

Η τακτική άσκηση βοηθά επίσης στη βελτίωση της εμφάνισής σας, στην παράταση της ζωής σας, στην οικοδόμηση αυτοπεποίθησης και στην αναμόρφωση του σχήματος σας. 

Η βελτιωμένη κυκλοφορία σας θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε τα νεύρα και να προωθήσετε έναν πιο αναζωογονητικό ύπνο. Μετακινηθείτε περισσότερο, νιώστε νεότεροι και φανείτε καλύτερα!

Χρησιμοποιήστε προϊόντα

Καθαρίστε το πρόσωπό σας καθημερινά με καθαριστικό, γραφίτη και ενυδατική κρέμα. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες διαφορετικές μάρκες για να διαλέξετε, αλλά χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο του δερματος σας, είτε είναι λιπαρό είτε ξηρό. 

Έχετε μια καλή συμβουλή από τον ειδικό της περιποίησης της επιδερμίδας για να προσδιορίσετε τον καλύτερο κατάλληλο τύπο προϊόντος για το δέρμα σας.

Πίνετε νερό

Μια κύρια αιτία των προβλημάων του δέρματος είναι η απώλεια νερού. Το νερό ενυδατώνει το δέρμα, διατηρώντας το υγρό, απαλό και εύπλαστο. Πίνετε τουλάχιστον 6 έως 8 ποτήρια νερό την ημέρα. 

Αν είστε σαν εμένα, φέρτε ένα μικρό μπουκάλι νερό στο χαρτοφύλακά σας, ώστε να μπορείτε πάντα να έχετε νερό για να πιείτε όποτε πηγαίνετε.

Ξεκουραστείτε

Η έλλειψη ύπνου κάνει το δέρμα σας να φαίνεται ξηρό και θαμπό και τα μάτια σας θα γίνουν πρησμένα. Όταν δεν έχουμε αρκετό ύπνο ή ξεκούραση, αισθανόμαστε κουρασμένοι και ανυπόμονοι

Χρειαζόμαστε κατά μέσο όρο 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, αλλά πολλοί από εμάς έχουν μόνο 5 έως 6 ώρες. Τα αποτελέσματα του ανεπαρκούς ύπνου θα αρχίσουν να εμφανίζονται καθώς μεγαλώνετε.

Τρώτε σωστά

Διατηρήστε τις βιταμίνες σας τρώγοντας τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων ή λαχανικών καθημερινά. Εάν δεν λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες από το καλό, πάρτε συμπληρώματα πολυβιταμινών. Μείνετε μακριά από λιπαρές τροφές, καθώς θα κάνουν το δέρμα σας λιπαρό.

Τι ΝΑ ΜΗΝ Κάνετε

Μην καπνίζετε

Το κάπνισμα περιορίζει τη ροή του αίματος προς και από το δέρμα και αυξάνει τα επίπεδα τοξινών. Αφαιρεί επίσης το δέρμα από τη ζωτικότητα και τις δυνατότητές του να είναι απαλό και ελκυστικό. Τα άτομα που καπνίζουν τείνουν να έχουν ωχρή επιδερμίδα.

Μην πίνετε πολύ αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα και να εμποδίσει την κυκλοφορία. Αυτό μειώνει την υγρασία του δέρματος και διακόπτει τη ροή βιταμινών και μετάλλων που απαιτούνται για μια υγιή επιδερμίδα.

Μην αγχώνεστε

Το άγχος είναι κακό για τη σωματική και ψυχική σας υγεία, καθώς και για το δέρμα σας. Μπορεί να κάνει το πρόσωπό σας να υποφέρει από σπυράκια, φλεγμονή και να το κάνει να φαίνεται ευαίσθητο και θαμπό. Χαλαρώστε!

Μην ψήνεστε στον ήλιο

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό υψηλού παράγοντα με SP15 ή υψηλότερη βαθμολογία όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι ισχυρότερες. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τις ακτίνες του ήλιου όποτε είναι δυνατόν. 

Μην το παρακάνετε με τις ξαπλώστρες, καθώς μπορούν επίσης να βλάψουν το δέρμα σας, να προκαλέσουν ξηρότητα και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Για Τις Γυναίκες

Εάν είστε γυναίκα, αφαιρέστε πάντα το μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο, γιατί το μακιγιάζ που αφήνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι μια κύρια αιτία φραγμένων πόρων που οδηγούν σε σχηματισμό σπυράκι και σπυράκια. 

Καθαρίστε δύο φορές μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ – μία φορά για την αφαίρεση των επιφανειακών ακαθαρσιών, άλλη μια φορά για βαθύ καθαρισμό των πόρων.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σαπούνι γιατί η σκληρότητά του αναστατώνει την ισορροπία PH και αφαιρεί το φυσικό φράγμα υγρασίας του δέρματός σας. Χρησιμοποιήστε αντ ‘αυτού σαπούνι, ισορροπημένο με οξύ καθαριστικό. Αν σας αρέσει το σαπουνόφουσκα, αναζητήστε ένα αφρό, καθαριστικό αφρώδους.

Το χλιαρό νερό είναι καλύτερο για τον καθαρισμό. Το νερό που είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, ερεθισμό και μπορεί να αυξήσει τα ξεσπάσματα. Εφαρμόστε ένα μη στυπτικό τόνερ μετά τον καθαρισμό για να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να αποκαταστήσετε την ισορροπία PH.